Daar staat ze, met haar hand voor haar mond.

Ik zie verbazing, maar ook een big smile en zelfs een traan. Ik kijk naar haar en ik zie dezelfde vrouw als die ik door mijn lens zag. Een femme fatale en tegelijk ‘the girl next door’. Een dame die de bondage touwtjes zelf in handen houdt. Ze omarmt haar seksualiteit en weet wat ze wil. En dit wilde ze, een boudoir shoot. Nu is het haar moment. What you see is what you get. Ze ziet zichzelf, precies zoals ze is. En dat is onweerstaanbaar sexy, super stoer en toch ook elegant, maar bovenal puur en vrouwelijk. Van haar zachte rondingen tot haar rauwe randje.


Dit is waarom ik fotografeer. Hiervan ga ik AAN. Ik ben gek op vrouwen. Elke vrouw is uniek. Haar rondingen, haar – soms zenuwachtige – glimlach en haar uitstraling. Soms met veel power en sexyness, maar ook met onzekerheden. Want die hebben we écht allemaal. Wat het ook is, ik oordeel nooit. Niet over iemands lijf en ook niet over haar leven. Vrouwen voelen dat en durven daardoor alle zenuwen en emoties los te laten. Wat overblijft is de naakte waarheid, of de bijna naakte waarheid. Gekleed in verleidelijke lingerie, een spannende jurk of helemaal niets.


Soms is het er direct, die klik.

Zelf heb ik ook zo mijn onzekerheden. Ik heb een buikje en mijn billen verliezen het van de zwaartekracht. Maar ik own het. Dit is wie ik ben. En ik mag er zijn. Net als al die vrouwen. Al die lekkere wijven die zichzelf durven te laten zien. Want wij vrouwen hebben ballen. Je ziet ze niet, maar we hebben ze wel. En we houden ze hoog, vaak meerdere tegelijk. Ik deed het ook. Als eenentwintigjarige had ik een bedrijf met vier medewerkers. Ik werd partner van.. en moeder. Daardoor bevond ik me meer dan eens in een spagaat tussen al die rollen. Met mijn benen wijd werd ik geleefd en was ik soms op zoek naar mezelf en mijn vrouwelijkheid. Uiteindelijk kwam daar nog een uitdaging bij; ik kreeg lichamelijke ongemakken en had veel pijn. Het werd tijd voor wat anders.
Fotografie dat leek me wel wat. En met een geleende camera, had ik direct een enorme klik. Ik schreef me in voor de studie allround vakfotograaf aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. In maart 2020 behaalde ik mijn diploma, op dat moment knalde de kurk van de champagnefles door het dak. Alles kwam samen; mijn ervaring als ondernemer, mijn klik met de camera en mijn liefde voor het mooi maken van vrouwen.


Mijn eerste keer vond ik ongekend spannend. Ook ik voelde een boel onzekerheid, maar dan aan de andere kant van de lens. En dan had ik zelfs mijn kleren aan! Om dat kwetsbare gevoel telkens weer te triggeren, ga ik regelmatig zelf voor de camera staan. En ook ik ben kritisch op mezelf. Aan mijn buikje heb ik niets veranderd, maar mijn techniek heb ik met elke klik verbeterd.


De climax is vaak een emotionele ontlading

Elke vrouw komt bij me met een verhaal. De een heeft iets overwonnen, de ander iets te vieren. Van kankervrij tot kilo’s kwijt. Als nieuwe start, volledig in het moment of juist als afsluiting van een life event. Alle emoties, kriebels en zinderende tintelingen mogen er zijn en allemaal komen ze voorbij bij het zien van de foto’s. Telkens weer is dat een intens moment. Ja mooie vrouw. Dat ben jij. En jij mag er zijn!


Daar staat ze, met haar hand voor haar mond. ‘Ben ik dat? Ben ik echt zo mooi?’ 

WHAT MAKES ME HAPPY...

Naast fotograaf ben ik moeder van twee geweldige meiden, en ik ben getrouwd met Stefan. Ons gezin is het belangrijkste in mijn leven en ik ben gek op leuke dingen doen met ze, lekker in het  bos wandelen, vers fruit halen op de markt, een middagje shoppen met de meisjes of dagje aan zee...heerlijk. En natuurlijk dit alles onder het genot van een borrelplankje en een verse gember thee...
Ik ben gezegend met lieve ouders, familie en vrienden, en ben daar elke dag dankbaar voor. 
Verder word ik erg blij van, Ibiza, de zon, festivals, Beyonce en bonbons!

Mijn lijfspreuk heb ik geleerd van mijn vader: Wie goed doet, goed ontmoet!
Een positieve uitspraak die mij heel vaak de weg wijst, ik geloof enorm in blij zijn voor mensen en ze het beste gunnen.
Ik zie altijd wel iets moois en goeds in mensen en ik denk dat je nooit teveel liefde kunt geven! 

Frency schrijf je met de letter e van:


· Eigenwijs; doet ze lekker toch

· Erotische fotoshoot; wat ze zelf echt een rot woord vindt.

· Emotioneel; dat is het moment waarop vrouwen voor de eerste keer hun foto’s zien.

· Exclusief; want dat is elke vrouw

· Extrovert; dat is Frency écht

· Extravagant: kan er nog een schepje bovenop

· Erotiek; daar is ze niet vies van

· Empoweren; laten wij vrouwen elkaar versterken

· Eerlijk; met haar hart op de tong

· Eikel; hoort bij de ballen

· Eindresultaat; what you see is what you get, allemaal prachtige vrouwen