Hieronder staan veelgestelde vragen, mocht je meer willen weten dan hoor ik het heel graag van je...

Wat betekent boudoir fotografie?

Created with Sketch.

Boudoir fotografie betekent voor mij de moderne vrouw fotograferen in al haar kracht en schoonheid ongeacht size, kleur of leeftijd.
Schoonheid is objectief en juist de diversiteit van alle vrouwen maakt dat we allemaal mogen shinen met onze eigen persoonlijkheid en uitstraling.

Waarom zou ik een boudoir sessie boeken bij jou? 

Created with Sketch.

Er zijn verschillende redenen om dit te doen, misschien wil jij jezelf weleens van een heel andere kant zien, of wil je vieren dat je iets hebt overwonnen, of zit je in een periode in je leven waarin je trots bent op hoe je nu bent.
Ik hoor veel verhalen van vrouwen die bij mij komen, sommige hebben een zware scheiding achter de rug en willen hun nieuwe ik vieren, en weer andere willen juist hun onzekerheid een stukje overwinnen!

Wat kan ik verwachten van de sessie?

Created with Sketch.

Vooral heel veel plezier, goede gesprekken en beelden waarin je gegarandeerd jezelf terugziet. Dat komt omdat we vooraf altijd een pre shoot gesprek doen.
Mijn intentie is om je echt te leren kennen, op die manier ben je minder nerveus en snel op je gemak. Maar de voornaamste reden is dat ik wil ontdekken waarom je de sessie wil doen,  dat wordt namelijk later zichtbaar in de beelden. Na het gesprek ga ik een moodboard maken en set-ups bedenken die passen bij jou persoonlijkheid.
Verder werk ik uiterst discreet. Ik overleg alles met je alles tot in de kleinste details zodat er geen onverwachte dingen gebeuren. 
Ik hecht zeer veel waarde aan veiligheid en vertrouwen in de studio, daarom werken altijd met een compleet vrouwen team.

Hoe moet ik poseren, ik heb geen ervaring?

Created with Sketch.

No worries, echt geloof me ik ga je helpen als je dat moeilijk vindt. Ik doe alle poses voor en vertel je tot in de kleinste details  wat je moet doen. Ook hoe je moet kijken, je ogen iets hoger, kin iets naar boven, schouders ontspannen: dit soort dingen roep ik regelmatig. 
Het enige wat jij hoeft te doen is aanwezig zijn is de studio op de afgesproken tijd en over alle andere dingen hoef je je geen zorgen te maken.
Vertrouw me, I know what I'm doing ...

Ik zie altijd zulke prachtige vrouwen bij de shoots, ik ben bang dat ik nooit zo mooi op de foto kom..

Created with Sketch.

Door gebruik van het juiste licht, een goede set-up, visagie, het perfecte setje kleding of lingerie, doordat je op je gemak bent, en je de goede pose aanneemt komt hier een fantastisch beeld naar boven.
Het is echt een opsomming van deze punten wat ervoor zorgt dat de foto's geweldig worden, ook bij jou!

Wat versta je onder zorgvuldig en professioneel bewerkte foto's?

Created with Sketch.

Mijn werkwijze in de nabewerking is het wegwerken van blauwe plekken en of vlekjes ( alles wat er niet altijd zit zeg maar), een lichte huidverzachting waar nodig, en oplichten van lichte delen en donkere delen ( dodge and burn).
Het belangrijkste is dat je jezelf terug ziet, dus ik ga je niet veranderen. Ik maak niemand dunner, dikker of anders.
Deze zaken worden ook allemaal met jou besproken en je kunt hierin ook zelf nog suggesties geven tijdens ons pre-shoot gesprek.

Hoe zit het met privacy, hoe ga jij daar mee om?

Created with Sketch.

Voor we beginnen met de shoot ondertekenen we beiden een modellencontract waarin alles rondom privacy staat opgenomen. Ik ga uiterst zorgvuldig om met jouw bestanden en zorg dat de beelden dubbele back-up hebben op een externe harde schijf. Ik zal altijd schriftelijke toestemming vragen om jouw beelden te gebruiken voor mijn site en/of socials.

Mag ik een vriend of vriendin meenemen?

Created with Sketch.

De ervaring leert dat de fotoshoot het beste werkt zonder dat daar nog iemand bij is. Dat komt omdat het een intieme shoot is en je jezelf helemaal mag overgeven aan mij. Voor de meesten gaat dat het makkelijkste als we met zijn twee├źn zijn.
Door het pre-shoot gesprek voelt het al gauw prettig en je zult zien dat het van zelf gaat tijdens de shoot.
Maar als jij er echt beter bij voelt dat er iemand bij is die je vertrouwt dan mag dat natuurlijk ook, het liefst iemand die jou goed kent en aanmoedigt tijdens de shoot.

Ik wil een shoot boeken, hoe gaat dat in zijn werk?

Created with Sketch.

Je mag me mailen of bellen en daarna plannen we de afspraak in voor het pre-shoot gesprek, en voor de sessie. Na ons gesprek maak ik het moodboard en krijg je alle infomatie over de boudoir sessie. Ik vertel je waar je moet zijn , wat je mee kunt nemen, en ik stuur je een lijst met handige tips.

Wat is een moodboard?

Created with Sketch.

In het moodboard wordt duidelijk:
- welke stijl
- welk licht
- welke set-up (bijvoorbeeld gebruik van daybed of krukje) 
- welke kleding of lingerie stijl
- welke haar en make-up keuze
iedere keuze is belangrijk om jou verhaal te vertellen

Wie doet de visagie?

Created with Sketch.

Ik werk met twee vaste visagistes die veel ervaring hebben met boudoir shoots. We overleggen altijd met je wat je wilt qua make-up, daarbij rekening houdend met je dagelijkse make-up. Ben je gewend aan veel make-up of draag je eigenlijk altijd alleen wat mascara?
Ook hier vind ik het belangrijk dat je jezelf blijft...en herkenbaar voor jezelf.

Ik woon ver weg, kan het pre-shoot gesprek ook telefonisch?

Created with Sketch.

Ja hoor dat kan, mijn advies is om het gesprek te doen voorafgaande aan de fotoshoot. En zodra jij in de visagie gaat, ga ik aan de slag met het moodboard en lichtplan.

Kan ik overnachten in de buurt zodat ik geen file hoef te rijden in de ochtend?

Created with Sketch.

Er zijn diverse B&B's in Schijndel waar je heerlijk kunt overnachten voorafgaande aan jou shoot. Op die manier kun je uitgerust en zonder in de file te staan bij de shoot zijn.
B&B lux is slechts 3 minuutjes rijden en is een heerlijke plek om te verblijven.

Wat moet ik meenemen?

Created with Sketch.

Je krijgt van mij altijd duidelijk te horen wat je mee mag nemen.
In mijn studio heb ik diverse accessoires, blouses en kimono's die je mag gebruiken tijdens de shoot.
Kleding, lingerie en schoenen mag je zelf meenemen, ik ga daarover mailen na ons pre shoot gesprek.  
Een goede tip voor prachtige luxe lingerie is Pluche in Veldhoven, je vind meer info onder het kopje partners (about me).


Hoelang van te voren moet ik boeken?

Created with Sketch.

Ik probeer altijd zo snel mogelijk tot een datum te komen, want als je eenmaal besloten hebt dit te doen wil je het ook meteen!
Mijn studio is geopend op woensdag, vrijdag en op zaterdag. De zaterdag is het snelst volgeboekt. En op de andere dagen  kan ik eventueel ook als de datum wat verder in de toekomst is.

Wat betekent the Reveal?

Created with Sketch.

Dat is het moment wanneer jij jouw beelden voor het eerst  gaat zien, de onthulling van de foto's. Een heel bijzonder moment, waar je naar uit kijkt, en geloof me...ik ook.
Het gebeurt vaak dat vrouwen emotioneel zijn bij het zien van de beelden, ze zijn verrast, blij en kunnen niet geloven dat ze er zo krachtig en vrouwelijk uitzien.
Bij the reveal leg ik je alles uit over prints, het bestellen van wall-art en boeken.

Wanneer ontvang ik mijn foto's?

Created with Sketch.

Je ontvangt de beelden binnen 2 a 3 weken na de shoot. Zodra de reveal afspraak erop zit, stuur ik je de digitalen bestanden op.