Hieronder staan veelgestelde vragen, mocht je meer willen weten dan hoor ik het heel graag van je...

Wat betekent boudoir fotografie?

Created with Sketch.

Boudoir fotografie betekent voor mij de moderne vrouw fotograferen in al haar kracht en schoonheid ongeacht size, kleur of leeftijd.
Schoonheid is objectief en juist de diversiteit van alle vrouwen maakt dat we allemaal mogen shinen met onze eigen persoonlijkheid en uitstraling.

Waarom zou ik een boudoir sessie boeken bij jou? 

Created with Sketch.

Er zijn verschillende redenen om dit te doen, misschien wil jij jezelf weleens van een heel andere kant zien, of wil je vieren dat je iets hebt overwonnen, of zit je in een periode in je leven waarin je trots bent op hoe je nu bent.
Ik hoor veel verhalen van vrouwen die bij mij komen, sommige hebben een zware scheiding achter de rug en willen hun nieuwe ik vieren, en weer andere willen juist hun onzekerheid een stukje overwinnen!
Elke reden is goed, ik kan je 1 ding met zekerheid zeggen: dat je deze unieke ervaring mee moet maken, jezelf eens met andere ogen bekijken en vieren dat je mooi bent. Het geeft jou vrouwelijkheid een boost en zorgt voor innerlijke transformatie...

Wat kan ik verwachten van de sessie?

Created with Sketch.

Vooral heel veel plezier, goede gesprekken en beelden waarin je gegarandeerd jezelf terugziet. Dat komt omdat we vooraf altijd een pre-shoot gesprek doen.
Mijn intentie is om je echt te leren kennen, op die manier ben je minder nerveus en snel op je gemak. Maar de voornaamste reden is dat ik wil ontdekken waarom je de sessie wil doen,  dat wordt namelijk later zichtbaar in de beelden. Na het gesprek ga ik een moodboard maken en set-ups bedenken die passen bij jou persoonlijkheid.
Verder werk ik uiterst discreet. Ik overleg alles met je alles tot in de kleinste details zodat er geen onverwachte dingen gebeuren. 
Ik hecht zeer veel waarde aan veiligheid en vertrouwen in de studio, daarom werken altijd met een compleet vrouwen team.

Hoe moet ik poseren, ik heb geen ervaring?

Created with Sketch.

Alle vrouwen zijn ietwat nerveus of hebben geen idee hoe te poseren. En je hoeft absoluut geen ervaring te hebben om er amazing uit te zien tijdens jou shoot. 
No worries, echt geloof me ik ga je helpen, stimuleren, aanmoedigen! 
Ik doe alle poses voor en vertel je tot in de kleinste details  wat je moet doen. Ook hoe je moet kijken, je ogen iets hoger, kin iets naar boven, schouders ontspannen: dit soort dingen roep ik regelmatig. 
Het enige wat jij hoeft te doen is aanwezig zijn is de studio op de afgesproken tijd en over alle andere dingen hoef je je geen zorgen te maken.
Vertrouw me, I know what I'm doing ...

Ik zie altijd zulke prachtige vrouwen bij de shoots, ik ben bang dat ik nooit zo mooi op de foto kom..

Created with Sketch.

Door gebruik van het juiste licht, een goede set-up, visagie, het perfecte setje kleding of lingerie, doordat je op je gemak bent, en je de goede pose aanneemt komt hier een fantastisch beeld naar boven.
Het is echt een opsomming van deze punten wat ervoor zorgt dat de foto's geweldig worden.
Ga maar na dat de vrouwen voor jou ook dachten dat ze nooit zulke prachtige foto's zouden hebben! Echt, iedereen kan dit, jij dus ook...

Wat versta je onder zorgvuldig en professioneel bewerkte foto's?

Created with Sketch.

Mijn werkwijze in de nabewerking is omzetten naar zwart/wit en het wegwerken van blauwe plekken en of vlekjes ( alles wat er niet altijd zit zeg maar), een lichte huidverzachting waar nodig, en oplichten van lichte delen en donkere delen ( dodge and burn).
Het belangrijkste is dat je jezelf terug ziet, dus ik ga je niet veranderen. Ik maak niemand dunner, dikker of anders.
Deze zaken worden ook allemaal met jou besproken en je kunt hierin ook zelf nog suggesties geven tijdens ons pre-shoot gesprek.

Hoe zit het met privacy, hoe ga jij daar mee om?

Created with Sketch.

Voor we beginnen met de shoot ondertekenen we beiden een modellencontract waarin alles rondom privacy staat opgenomen. Ik ga uiterst zorgvuldig om met jouw bestanden en zorg dat de beelden dubbele back-up hebben op een externe harde schijf. Ik zal altijd schriftelijke toestemming vragen om jouw beelden te gebruiken voor mijn site en/of socials.
Jouw level van waar jij comfortabel mee bent, is ook mijn level! 
Dat houd in dat jij altijd degene bent die bepaalt waar de grens van jouw privacy ligt. 
Ik zal nooit iets plaatsen op insta of de site zonder jou toestemming en ben er ook absoluut oké mee als je jou beelden voor jezelf wil bewaren.


Mag ik een vriend of vriendin meenemen?

Created with Sketch.

De ervaring leert dat de fotoshoot het beste werkt zonder dat daar nog iemand bij is. Dat komt omdat het een intieme shoot is en je jezelf helemaal mag overgeven aan mij. Voor de meesten gaat dat het makkelijkste als we met zijn tweeën zijn.
Door het pre-shoot gesprek voelt het al gauw prettig en je zult zien dat het van zelf gaat tijdens de shoot.
Maar als jij er echt beter bij voelt dat er iemand bij is die je vertrouwt dan mag dat natuurlijk ook, het liefst iemand die jou goed kent en aanmoedigt tijdens de shoot.

Ik wil een shoot boeken, hoe gaat dat in zijn werk?

Created with Sketch.

Je mag me mailen of bellen en daarna plannen we de afspraak in voor het pre-shoot gesprek, en voor de sessie. Na ons gesprek maak ik het moodboard en krijg je alle infomatie over de boudoir sessie. Ik vertel je waar je moet zijn , wat je mee kunt nemen, en ik stuur je een lijst met handige tips.

Wat is een moodboard?

Created with Sketch.

In het moodboard wordt duidelijk:
- welke stijl
- welk licht
- welke set-up (bijvoorbeeld gebruik van daybed of krukje) 
- welke kleding of lingerie stijl
- welke haar en make-up keuze
iedere keuze is belangrijk om jou verhaal te vertellen.

Het belangrijkste doel van het moodboard is dat we een houvast hebben tijdens de shoot, als we gaan shooten ontstaat vanzelf een stukje eigenheid in jou serie.

Wie doet de visagie?

Created with Sketch.

Ik werk met twee vaste visagistes die veel ervaring hebben met boudoir shoots. We overleggen altijd met je wat je wilt qua make-up, daarbij rekening houdend met je dagelijkse make-up. Ben je gewend aan veel make-up of draag je eigenlijk altijd alleen wat mascara?
Ook hier vind ik het belangrijk dat je jezelf blijft...en herkenbaar voor jezelf.
Nu is het wel zo dat er veel wegvalt van de visagie op beeld, vandaar dat er vaak gekozen wordt om het iets meer aan te zetten.
Het visagie en haar gedeelte is zeker ook onderdeel van tijd een aandacht voor jezelf, lekker comfortabel worden en jezelf laten verwennen door mij en mijn team.

Ik woon ver weg, kan het pre-shoot gesprek ook telefonisch of voorafgaande aan de sessie?

Created with Sketch.

Ja hoor dat kan, mijn advies is om het gesprek te doen voorafgaande aan de fotoshoot. En zodra jij in de visagie gaat, ga ik aan de slag met het moodboard en lichtplan.

Kan ik overnachten in de buurt zodat ik geen file hoef te rijden in de ochtend?

Created with Sketch.

Er zijn diverse B&B's in Schijndel waar je heerlijk kunt overnachten voorafgaande aan jou shoot. Op die manier kun je uitgerust en zonder in de file te staan bij de shoot zijn.
B&B lux is slechts 3 minuutjes rijden en is een heerlijke plek om te verblijven.

Wat moet ik meenemen en wat doe ik aan?

Created with Sketch.

Ongetwijfeld de meest gestelde vraag van mijn klanten...
Ook hier pleit ik voor dat je iets kiest wat bij jou past. Het kan van alles zijn: overzised blouse, leren jack, je slaap t-shirt, mooie body, lingerie, high waist jeans of een little black dress, of helemaal niks! in mijn studio is dat ook een kledingkeuze hihi...
In boudoir gaat het om vrouwelijkheid in de puurste vorm zonder de nadruk te leggen om sexy zijn voor anderen. 
Iedere vrouw voelt zich prettig bij iets anders en niks is goed of fout, Tijdens ons mail contact hebben we het zeker hierover, en krijg je van mij te horen wat je mee mag nemen. 

In mijn studio heb ik diverse accessoires, blouses, doeken en kimono's die je mag gebruiken tijdens de shoot.
Een goede tip voor prachtige luxe lingerie is Pluche in Veldhoven, je vind meer info onder het kopje partners (about me).


Hoelang van te voren moet ik boeken?

Created with Sketch.

Ik probeer altijd zo snel mogelijk tot een datum te komen, want als je eenmaal besloten hebt dit te doen wil je het ook meteen!
Mijn studio is geopend op woensdag, vrijdag en op zaterdag. De zaterdag is het snelst volgeboekt. En op de andere dagen  kan ik eventueel ook als de datum wat verder in de toekomst is.
We beginnen altijd in de ochtend tussen 9.00 en 10.00 afhankelijk van wat goed te doen is voor jou in verband met afstand en drukte op de weg.

Wat betekent The Reveal?

Created with Sketch.

Dat is het moment wanneer jij jouw beelden voor het eerst  gaat zien, de onthulling van de foto's. Een heel bijzonder moment, waar je naar uit kijkt, en geloof me...ik ook.
Het gebeurt vaak dat vrouwen emotioneel zijn bij het zien van de beelden, ze zijn verrast, blij en kunnen niet geloven dat ze er zo krachtig en vrouwelijk uitzien.
Het is een van mijn favoriete momenten van de hele ervaring, het brengt jou als vrouw zoveel meer dan alleen mooie beelden.
Boudoir fotografie is bedoelt om vrouwen aan te moedigen, op een voetstuk te zetten, een cadeau aan jezelf, trots te zijn op wie je bent en hoe je eruit ziet, vieren dat je vrouw bent! Daar gaat boudoir over ( voor mij )...
En dat heerlijke euforische gevoel komt bij The Reveal naar boven.

Bij The Reveal leg ik je alles uit over prints, het bestellen van wall-art en boeken. We nemen de tijd om dit samen goed door te nemen en na te kletsen over jou geweldige ervaring bij mij.

Wanneer ontvang ik mijn foto's?

Created with Sketch.

Je ontvangt de beelden binnen 2 a 3 weken na de shoot. Zodra de reveal afspraak erop zit, stuur ik je de digitalen bestanden op.


Wat betekent een set-up precies en hoeveel foto's komen daar uit voort?

Created with Sketch.

Een set-up is een licht situatie, dat kan zijn daglicht of studiolicht. Ook styling en achtergrond spelen een rol. Door te kiezen voor een bepaalde setting krijgt het beeld een sfeer, gevoel of wordt een verhaal verduidelijkt.
In een set-up wordt altijd een ruime hoeveelheid gefotografeerd in allerlei poses en houdingen zodat er genoeg diversiteit is in de beelden.
De setting geeft houvast aan de shoot en maakt dat het een prachtig geheel wordt.

Er komen 5 a 10 beelden voort uit 1 set-up, Je hebt tijdens de Reveal zelf de keuze welke jij graag wil. En kan altijd nog beslissen om extra beelden aan te schaffen.


Kan ik ook extra digitale beelden kopen?

Created with Sketch.

Ja zeker, dat kan. Heel vaak willen vrouwen wat extra foto's omdat ze niet kunnen kiezen, en waarom zou je ook! Je betaald €19,50 per extra foto en die ontvang je dan ook digitaal op hoge resolutie (printbaar tot A4).